Onze docentenMarie-Thérèse Hanselaar

Marie-Thérèse gaf na haar afstuderen aan de Kunstacademie te Tilburg les aan diverse middelbare scholen en aan een tweetal beeldende-kunstcentra. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht behaalde zij haar baccalaureaat als kunstmanager en had jarenlang een galerie in ’s-Hertogenbosch. Structuren en ritme in het landschap, de kleurenrijkdom van een wilde tuin, dat zijn de motieven die je in haar schilderkunst. Haar schilderijen zijn meer abstract dan figuratief, gerealiseerd met aquarel- en acryltechnieken. Marie-Thérèse heeft jarenlang ervaring in het geven van creatieve workshops aan particulieren en bedrijven. In 2009 ontving ze de Prix d’Argent op de Salon Peinture de Bourbon les Bains en in 2011 de Prix d’Or in de categorie Aquarellen. 


Nettie Veen

Nettie voltooide de opleiding voor grafisch tekenaar en werkte als zelfstandig vormgever. In 1986 begon Nettie de studie MO-tekenen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Sindsdien heeft zij les gegeven aan creativiteitscentra onder andere in  modeltekenen en schilderen. In 1991 studeerde Nettie af met een serie "koeien". Haar belangrijkste onderwerpen zijn nog steeds mensen en dieren. Nettie is dikwijls te vinden in haar atelier. Zij is lid van diverse kunstenaars-verenigingen.Nettie geeft samen met Ina schildercursussen en is vanaf 2006 als docente aan Buitenatelier verbonden.


Ina Brocken


Ina is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vormgeving in Amsterdam. Na ruime ervaring in teken- en schilderonderwijs is ze samen met een collega-kunstenaar in 1992 gestart met Buitenatelier. Sindsdien geeft ze succesvol cursussen in het buitenland. Ina heeft ook onder andere samen met Nettie schildercursussen gegeven aan beeldende-kunstcentra in Bloemendaal en omgeving. Ze geeft nu schilderles bij  De Eijnderic, cultuurcentrum van Bernheze. Ina schildert het liefst geabstraheerde landschappen, bij voorkeur uitgewerkt met acrylverf. Gecombineerde technieken zijn haar passie. Zij werkt graag met houtskool. Ina heeft haar atelier aan huis in een mooie landelijke omgeving in Noord Brabant.