Cursusinformatie 


Frankrijk Haute Marne

Belgische ArdennenDe inhoud van de schildercursussen

Onze vakantiecursussen bieden u de mogelijkheid om op een ontspannende manier creatief  bezig te zijn met verschillende teken- en schildertechnieken, waarbij u inkt, houtskool, krijt, potlood, olie- acryl- en aquarelverf gebruikt. Waarnemen van het landschap is een belangrijke factor voor het maken van uw persoonlijk schilderij en/of tekening, maar ook proeven van de sfeer en bovenal genieten.

Uw persoonlijke inbreng en uw fantasie staan in onze cursussen voorop. Zowel beginners als gevorderden krijgen persoonlijke aandacht van de ervaren docenten van Buitenatelier.  Daardoor  kunt u uw eigen mogelijkheden ontdekken en verder ontwikkelen.
Elke dag begint na het gezamenlijke ontbijt met een inleidende bespreking. Voorbeelden uit de kunstgeschiedenis dienen daarbij als uitgangspunt en inspiratiebron. U krijgt op de eerste bijeenkomst een themamap met een korte samenvatting van de Buitenatelierlessen. Vervolgens gaat u naar een schilderachtige locatie die door de docent is uitgezocht. Daar bent u drie en een half uur onder begeleiding aan het werk. Na de lunch kunt u de dag verder naar eigen inzicht vrij indelen. Voor het diner is er  een gezamenlijke werkbespreking onder het genot van een drankje. Interesse in ieders werk is hierbij een belangrijk en
sfeerbepalend aspect. De cursus wordt feestelijk afgesloten met een expositie en evaluatie van uw eigen werk.
Onze gastvrouwen en -heren

Onze gastvrouw en/of gastheer verzorgen uw ontbijtbuffet, lunch en driegangendiner. Zij zijn uw intermediair en helpen u zo nodig met dagelijkse en huishoudelijke zaken, zodat u zorgeloos van uw vakantie kunt genieten.

Vermeld uw dieetwensen op uw inschrijfformulier, zodat zij er zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden.

Ardennen:
Rianne en Erna Ardennen:
Hein en Hans


Frankrijk:
Barbara en Olivier

Benodigde materialen

Buitenatelier heeft vanaf zijn begin in 1992 ervaren, dat de meeste cursisten het liefst hun eigen materialen meebrengen. De keuze hiervan is heel persoonlijk. We bieden met name beginners de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding  te experimenteren met onze  teken- en schildermaterialen. U kunt ook ter plekke materiaal tegen kostprijs kopen.